Kulturní akce v okolí

MFF v Karlových Varech

Na přelomu měsíců června a července můžete navštívit náš nejznámější MFF Karlovy Vary, který představuje každý rok přibližně 150 filmů z celého světa. Řadu filmů zhlédnou diváci exkluzivně pouze na MFF Karlovy Vary, některé se díky festivalovému uvedení dostanou do české či zahraniční distribuce, na televizní obrazovky nebo do programu jiných festivalů. S výjimkou snímků v retrospektivách jsou všechny filmy natočeny v uplynulém roce a jsou uvedeny v České republice vůbec poprvé - řada z nich ve světové, mezinárodní nebo evropské premiéře.

Karlovarský festival vznikl jako druhá nejstarší filmová přehlídka v Evropě v roce 1946 a v současné době patří k nejvýznamnějším kulturním akcím středoevropského regionu. Je charakteristický svou neopakovatelnou diváckou kulisou a drží si dlouhodobě pověst místa bezprostředního setkávání milovníků filmového umění. Festival každoročně vyznamenává nejvýznamnější osobnosti světového filmu cenou Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, jíž festival vyjadřuje uznání hercům a tvůrcům za jejich inspirativní práci v oblasti světové filmové tvorby. 

Karlovy Vary jsou od nás vzdáleny jen 22 km, autem 20 minut jízdy.

Ostrovské kulturní léto

Již několik let se v nedalekém Ostrově nad Ohří koná řada koncertů pod názvem Ostrovské kulturní léto. Akce probíhá od května do září a v minulosti zde vystoupily např. Buty, Voxel, Marta Kubišová, No Name, David Koler, Tomáš Klus a další. Akce je situována do nádherného a unikátního prostředí Zámeckého parku v Ostrově

Ostrov je od nás vzdálen jen 17km, autem 15 minut jízdy.

Více informací najdete zde...

Dětský filmový festival Oty Hofmana 

Od roku 1969 probíhá v nedalekém Ostrově Dětský filmový festival Oty Hofmana.

Ostrov je od nás vzdálen jen 17km, autem 15 minut jízdy.

Více informací najdete zde...